Het DNA van de perfecte IT-consultant

Het DNA van de perfecte IT-consultant

Uitmuntende IT consultants zijn schaars en dus fel gegeerd. Voor outsourcingbedrijven is het vaak zwoegen om aan de hoge eisen van klanten én werknemers te voldoen. Wat is nu de strategie voor het bereiken van een perfecte match? Bart De Kerpel, CEO van Anankei, bepaalt de strategie voor het bereiken van een perfecte match.

Tekst: Sijmen Goossens (Mediaplanet)
 

Hire attitude, train for skills

Steeds meer bedrijven ondervinden dat het succes van outsourcingopdrachten niet alleen bij de technische vaardigheden van medewerkers ligt, maar ook bij hun menselijke kwaliteiten. Het functieprofiel van de ideale consultant bevat vaak zeer specifieke eisen rond attitude, people skills en persoonlijke kwaliteiten. Bart De Kerpel, CEO van outsourcingbedrijf Anankei: “Naast IT-kennis is de menselijke kant minstens even belangrijk. Er moet bij werknemers een gefundeerde klik zijn met het moederbedrijf én met de klant. In een klimaat waarin IT-consultants zeer gegeerd zijn, is het voor projectsourcingbedrijven van essentieel belang om mensen te vinden die een loyaal engagement willen aangaan. Bij Anankei zoeken we mensen die meestappen in ons verhaal en er liefst zelf een hoofdstuk aan toevoegen. Gedrevenheid, motivatie, een ‘can do’-mentaliteit, durven dromen en tegelijk realisme bewaren, maken deel uit van ons DNA. Als consultant verwachten we een flexibele houding waarbij medewerkers echt ‘meedenken’ bij strategische vraagstukken.”
 

Maximale ruimte voor carrièreplanning

“Dit engagement is natuurlijk wederzijds:wij zorgen ervoor dat onze mensen zich ten volle kunnen ontplooien. Met veel interesse in hun persoonlijke verwachtingen en ambities, werken we graag mee aan een flexibel carrièretraject, aangepast aan hun wensen. We hebben daarom recent een gespecialiseerd bedrijfingeschakeld om objectief de individuele verwachtingen, noden en doelen van onze mensen te bevragen en daar in de toekomst beleidskeuzes op af te stemmen. Als projectsourcingbedrijf is het belangrijk om te investeren in een (h)echte band tussen onze medewerkers en Anankei.”

 

Hire for attitude, train for skills

“De verantwoordelijkheden van IT- consultants groeien doordat bedrijven zich steeds meer beperken tot hun core business. Dit maakt de functieomschrijvingen die bij ons belanden steeds veeleisender. Bedrijven vragen perfectie op menselijk én technisch vlak. Het is dan aan ons om vanuit de juiste knowhow en empathie een perfecte match te realiseren: een invulling die voor ieder bedrijf verschilt. Vanuit een diepgaande screening met veel aandacht voor individuele kwaliteiten en vooral groeipotentieel (hire for attitude, train for skills), slagen we er doorgaans in om zo’n ‘witte raaf’ voor elk bedrijf te vinden.”

Officenter, Grauwmeer 1, bus 44
3001 Heverlee

number016/38.10.10

fax016/38.10.19

email info@anankei.com